Traditionele Thaise Massage

Wat is een traditionele Thaise massage?

Mocht je ooit in Thailand zijn geweest, dan weet je dat je er bijna niet aan kunt ontkomt. Massagesalons, ziekenhuizen, hotels en zelfs op het strand in Thailand is een plek waar de traditionele Thaise massage wordt gegeven. Terwijl vroeger deze massagesoort alleen werd gegeven door monniken in boeddhistische tempels.

Hoe gaat het te werk?

Tijdens een traditionele Thaise massage is er spraken van rustig op een bedje liggen in combinatie met een aantal Joga-posities. Een traditionele Thaise massage is wel een andere ervaring ten opzichte van een massage in een spa. Het is zeker een nieuwe belevenis als je het nog niet eerder hebt ervaren.

Je neemt plaats op een matras en vanaf dat moment word je lichaam door de masseur in verschillende yoga-posities gebracht. Met dank aan de ellebogen, knieën en gewicht van de masseur worden verschillende punten/energielijnen in het lichaam bewerkt.

Met behulp van deze verschillende massagegrepen en drukpunten wordt er druk uitgeoefend op je reflexpunten in je lichaam en worden spieren zo lang gemasseerd tot het allerlaatste beetje spanning is verdwenen. De masseur maakt je lichaam als het waren helemaal los, wel een aanrader.